Bezlepkové mandľové pečivo

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na bezlepkové mandľové pečivo:

Cesto: 100 g rastlinného tuku Alsan, 200 g bezlepkovej múky Schär Mix B, 200 g pomletých mandlí (LIDL), 100 g kokosového cukru pomletého, 1 vajíčko, mandľový extrakt, vanilkový lusk.
Plnka: 100 g pomletých mandlí, 100 g kokosového cukru, 2 čl raw bezlepkového kakaa, mandľový likér Amaretto podľa chuti, vanilkový extrakt pár kvapiek, 4 zarovnané PL kokosového oleja.

Bezlepkové mandľové pečivo
Bezlepkové mandľové pečivo

Postup:

Suroviny na cesto spolu vymiesime a dáme do chladničky na hodinu. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme, ukladáme na plech a pečieme  cca 7 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Vychladnuté spájame plnkou, hotové môžeme pofŕkať vhodnou horkou čokoládou.

Autor: Sandra Bombošová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach