Suroviny na bezlepkové tekvicové muffiny (na 12 ks):
1 malá tekvica Hokkaido, 1 väčšie jablko (olúpané a zbavené jadierok), 1 hrnček mandlí, 2 hrnčeky vlašských orechov, 2 vajcia, 1/4 hrnčeka mletých lanových semienok, 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka, med (podľa chuti), 1/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleje + na vymazanie, 1 lyžička kurkumy, 2 lyžičky škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli
Postup:
Tekvicu rozkrojte, vykrojte vnútro aj so semiačkami a nakrájajte ju na väčšie kúsky. Tekvicu nemusíte lúpať. Kúsky tekvice rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút do zmäknutia. Upečenú tekvicu nechajte vychladnúť, vhoďte ju do mixéru spoločne s nakrájaným jablkom a všetko rozmixujte dohladka. Mandle a vlašské orechy rozmixujte je na jemno.
Mohlo by vás zaujímať
Vo veľkej miske zmiešajte tekvicové pyré, rozmixované orechy a pridajte ostatné suroviny. Všetko premiešajte a lyžicou naplňte vymazanú formu na muffiny. Pečte v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 50 minút.
Recept pripravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ pre blog.kitchenaid.cz.