Bezlepkové tekvicové muffiny

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny na bezlepkové tekvicové muffiny (na 12 ks):

1 malá tekvica Hokkaido, 1 väčšie jablko (olúpané a zbavené jadierok), 1 hrnček mandlí, 2 hrnčeky vlašských orechov, 2 vajcia, 1/4 hrnčeka mletých lanových semienok, 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka, med (podľa chuti), 1/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleje + na vymazanie, 1 lyžička kurkumy, 2 lyžičky škorice, 2 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli

Bezlepkové tekvicové muffiny
Bezlepkové tekvicové muffiny

Postup:

Tekvicu rozkrojte, vykrojte vnútro aj so semiačkami a nakrájajte ju na väčšie kúsky. Tekvicu nemusíte lúpať. Kúsky tekvice rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút do zmäknutia. Upečenú tekvicu nechajte vychladnúť, vhoďte ju do mixéru spoločne s nakrájaným jablkom a všetko rozmixujte dohladka. Mandle a vlašské orechy rozmixujte je na jemno.

Mohlo by vás zaujímať

Celozrnný koláč s makom a slivkami

90 minútSuroviny: 300 g celozrnnej pšeničnej múky, 20 g droždia, 2 žĺtky, 150 ml rastlinného mlieka, 1 lyžička trstinového cukru, 80 g kokosového oleja, štipka soli,… Čítaj ďaľej

Vo veľkej miske zmiešajte tekvicové pyré, rozmixované orechy a pridajte ostatné suroviny. Všetko premiešajte a lyžicou naplňte vymazanú formu na muffiny. Pečte v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 50 minút.

Recept pripravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ pre blog.kitchenaid.cz.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach