SPÄŤ
Vianoce

Bielkový chlebík

Od: Henrieta Karabova 11.3.2010
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:
6 bielkov, 150 g hladkej múky špeciál 00, 150 g práškového cukru, mandle, lieskové orechy

Bielkový chlebík

Postup:
V mise si premiešame múku s práškovým cukrom a orechami tak, aby neboli hrudky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Tuhý sneh vmiešame do sypkej zmesi. Potom všetko vlejeme do formy na biskupský chlieb, ktorú sme vymastili a vysypali múkou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 35 minút. Vyberieme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Až potom vyklopíme. Niekedy ho nakrájam na tenké plátky, ktoré poukladám na papierom vyložený plech a nechám v rúre vysušiť. Je to vynikajúci suchár.

womangalérie VŠETKY