Celozrnné koláčiky

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Suroviny na celozrnné koláčiky:

500 g celozrnnej pšeničnej múky, 4 polievkové lyžice oleja, 40 g čerstvého droždia, 1 čajová lyžička soli, 500 ml vody, 1 polievková lyžica miešaných semienok (ľanové, rasca, sezam, slnečnica, …)

Postup:

Droždie rozmrvíme v mise a zalejeme vlažnou vodou. Necháme podkysnúť na teplom mieste asi pol hodiny. Potom vmiešame olej, múku premiešanú so soľou a semienkami. Lyžicou urobíme na papieri na pečenie kôpky. Bez kysnutia, vložíme so rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 20 minút. Čas závisí aj od veľkosti kôpok. Výborné sú s ovocným čajom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach