Čerešňová bublanina z pečiva

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny čerešňová bublanina z pečiva:

6 rožkov (žemlí), 100 g masla, 120 g práškového cukru, vanilínový cukor,  3 vajcia, šťava a kôra z 1 citróna, mlieko na namočenie pečiva

Postup:

Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami do peny, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pečivo pokrájame a zalejeme mliekom, vyžmýkané pridáme k vymiešanému maslu spolu s postrúhanou citrónovou šťavou a kôrou. Nakoniec jemne vmiešame bielkový sneh. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, husto pokladieme čerešňami a posypeme vanilínovým cukrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° C dozlatista.

https://www.shutterstock.com

Mohlo by vás zaujímať

Čerešňový koláč z toastov

90 minútSuroviny na čerešňový koláč z toastov: 4 plátky toastového chleba, 6 vajec, štipka soli, 200 g masla, 200 g práškového cukru, 50 g sladkej smotany,… Čítaj ďaľej

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach