Lahodná čerešňová štrúdľa mojej babičky

Doba prípravy 70 minútNáročnosť

Lahodná čerešňová štrúdľa mojej babičky – suroviny:

1 balíček chladeného štrúdľového cesta, 3 PL roztopeného masla, 500 g čerešní, 180 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 ČL mletej škorice, 3 PL kukuričného škrobu, 1 ks vajce na potretie, práškový cukor na posypanie

https://www.shutterstock.com

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Čerešne umyjeme, odstopkujeme a odkôstkujeme. Dáme do hrnca spolu s mletou škoricou, kryštálovým a vanilkovým cukrom. Zmes podlejeme malým množstvom vody a dusíme asi 15 minút. Potom primiešame kukuričný škrob a varíme, kým nám zmes nezhustne. Pláty štrúdľového cesta (okrem posledného) potrieme vychladnutým roztopeným maslom a naukladáme na seba. Do stredu nanesieme vychladnutú čerešňovú plnku a štrúdľu zatočíme. Pripravenú štrúdľu opatrne prenesieme na plech a potrieme vajíčkom.   Rúru vyhrejeme na 180 °C. Štrúdľu dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 až 40 minút. Upečenú štrúdľu vyberieme a necháme vychladnúť. Potom poprášime práškovým cukrom, nakájame a podávame.   

Tip: Výborne chutí s kopčekom vanilkovej zmrzliny