Čerešňové koláčiky

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na čerešňové koláčiky:

Na cesto: 150 g hladkej múky, 75 g masla, 6 lyžíc vody

Na náplň: 50 g múky s kypriacim práškom, 50 g krupicového cukru, 50 g masla, 1 vajce, jahodový alebo malinový džem

Na ozdobenie: 6 lyžíc práškového cukru, kandizované čerešne, rozpolené

Postup:

Zmiešajte múku a maslo vo veľkej mise a prstami vytvorte omrvinky. Pridajte postupne vodu a zamiešajte. Na pomúčenej doske vymieste na cesto. Vyvaľkajte cesto valčekom, potom vykrajujte kolieska. Dajte kolieska do formičiek (ako na medvedie labky) a vytvarujte podľa formičky. Múku, cukor, maslo a vajcia v mise vymiešajte do penista. Dajte do každej “mištičky” z cesta lyžičku džemu a 2 polievkové lyžice pripravenej náplne. Vložte do rúry predhriatej na 180°C. Pečte, kým je náplň zlatohnedá a pružná, asi 15 – 20 minút. Nechajte vychladnúť. Zmiešajte 6 lyžíc práškového cukru s dostatkom vody, aby sa vytvorila roztierateľná poleva. Rovnomerne pokryte vrch každého koláčika a ozdobte polovicou čerešne. Nechajte pred podávaním stuhnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodovo-čerešňový sirup

Jahodovo-čerešňový sirup

40 minútSuroviny na jahodovo-čerešňový sirup ( vystačí na: 700 ml sirupu): 250 g očistených a rozmixovaných jahôd, 250 g odkôstkovaných a rozmixovaných čerešní, 200 ml vody, 1… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach