Suroviny na čerešňové koláčiky:
Na cesto: 150 g hladkej múky, 75 g masla, 6 lyžíc vody
Na náplň: 50 g múky s kypriacim práškom, 50 g krupicového cukru, 50 g masla, 1 vajce, jahodový alebo malinový džem
Na ozdobenie: 6 lyžíc práškového cukru, kandizované čerešne, rozpolené
Postup:
Zmiešajte múku a maslo vo veľkej mise a prstami vytvorte omrvinky. Pridajte postupne vodu a zamiešajte. Na pomúčenej doske vymieste na cesto. Vyvaľkajte cesto valčekom, potom vykrajujte kolieska. Dajte kolieska do formičiek (ako na medvedie labky) a vytvarujte podľa formičky. Múku, cukor, maslo a vajcia v mise vymiešajte do penista. Dajte do každej “mištičky” z cesta lyžičku džemu a 2 polievkové lyžice pripravenej náplne. Vložte do rúry predhriatej na 180°C. Pečte, kým je náplň zlatohnedá a pružná, asi 15 – 20 minút. Nechajte vychladnúť. Zmiešajte 6 lyžíc práškového cukru s dostatkom vody, aby sa vytvorila roztierateľná poleva. Rovnomerne pokryte vrch každého koláčika a ozdobte polovicou čerešne. Nechajte pred podávaním stuhnúť.