Suroviny na cícerové blondies:
1 plechovka cíceru ( poriadne prepláchnuť), 1 šálka jemne mletých ovsených vločiek, ¼ šálky arašidového masla, ¾ šálky trstinového cukru, ¾ prášku do pečiva, ¼ čl sódy bikarbóny, 1 ks vajíčko, štipka soli, 2 hrste mandlí bez šupky, 2 čl mandľový extrakt, 1 a ½ čl mletej škorice, ½ šálky horkej čokolády, štipka mletého klinčeka, ½ čl mletej citrónovej kôry
Postup:
Všetky suroviny okrem čokolády vložíme do kuchynského robota a mixujeme do hladka asi 3-4 minúty. Potom primiešame kúsky čokolády. Zmes vylejeme do okrúhlej formy na pečenie vystlanej papierom. Pečieme na 200 stupňov po dobu 30 minút. Stred skúšame špajdľou. Necháme vychladnúť a podávame.
Tip na korenie: Ako prísadu pre obmenu koláča môžeme použiť aj zmes korenia pre sladké pečenie.
Tip redakcie:
Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.
Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?. Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.
Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??
Koreničky a Štýlová drevená kazeta
Autori receptu: Janka Trebuľová, Inez Krídlová