Cícerový koláčik s malinovou omáčkou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Suroviny na Cícerový koláčik s malinovou omáčkou:

1 konzerva cíceru ( 400 g ) , 4 vajcia, 4 PL kakaa, 1 hrnček mandlí, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov, 1 lyžička jedlej sódy, štipka soli, 3 PL medu, 1 PL prírodného vanilkového extraktu, kokosový olej na vymazanie formy, maliny ( na omáčku ), 1 ČL trstinového  cukru do omáčky

Cícerový koláčik s malinovou omáčkou

 

Postup:

Z cíceru zlejeme nálev a do mixéra nasypeme všetky ingrediencie okrem kypriaceho prášku a sódy. Všetko rozmixujeme na hladké cesto a nakoniec vmiešame kypriaci prášok a jedlú sódu. Hotové cesto vylejeme do tukom vymazanej a múkou vysypanej koláčovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180ºC cca 35-40 minút. Medzitým na cícerový koláčik vyrobíme malinovú omáčku tak, že maliny vysypeme do hrnca, zalejeme ich trochou vody a rozvaríme ich domäkka. Uvarené maliny rozmixujeme ponorným mixérom na omáčku, dochutíme cukrom a serrvírujeme ju spolu s kúskom upečeného koláča.

Tip redakcie:

Na omáčku môžeme použiť namiesto malín napríklad lesné ovocie, čučoriedky alebo jahody.