Citrónovo-čučoriedkový koláč

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na citrónovo-čučoriedkový koláč:

2 šálky cukru, 4 vajcia, 3 šálky múky, 2 šálky čučoriedok, lyžičku prášku do pečiva, 1/2 lyžičky sódy bikarbóny, 1/2 lyžičky soli, lyžičku kyslej smotany, lyžičku vanilkového cukru, 4 lyžičky citrónového džúsu, 1/2 šálky olivového oleja, 100 g mandľových lupeňov

Postup:

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov C. Cukor dobre vymiešame s olivovým olejom. Postupne pridáme vajíčka a dobre ich rozmixujeme. V malej miske premiešame čučoriedky s 2 lyžicami múky. V inej miske zmiešame zvyšok múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Do cukrovej zmesi pridáme múkovú zmes, smotanu, obalené čučoriedky, vanilku a džús.

Mohlo by vás zaujímať

No url provided!

Cesto nalejeme do pekáča potretého olivovým olejom. Pečieme 45 minút na 180 C. Hotový koláč polejeme citrónovou šťavou s práškovým cukrom a posypeme mandľovými lupeňmi. Citrónovo-čučoriedkový koláč podávame napríklad ku káve.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach