Citrónovo-pomarančová bábovka

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 16 porcií ):

Cesto: 300 g Hery, 300 g cukru, kôra a šťava z malého citróna, kôra a šťava z ½ pomaranča, 6 veľkých vajec, 300 g hladkej múky, (1 lyžička kypriaceho prášku)

Poleva: 150 g práškového cukru, 3 lyžice horúcej vody, 10 g drvených pistácií, čerstvé kvety, 3 kvapky ružového potravinárskeho farbiva

Citrónovo-pomarančová bábovka

 

Postup:

Zmixujeme Heru a cukor, pokiaľ nám nevznikne nadýchaná zmes. Pridáme citrónovú a pomarančovú kôru a následne aj vajcia a dobre ich zmiešame. Primiešame múku s kypriacim práškom a citrónovú a pomarančovú šťavu. Zmes premiestnime do dobre vymazanej formy na bábovku a pečieme po dobu 45-50 minút. Potom bábovku necháme vychladnúť približne 15 – 20 minút a po vychladnutí vyklopíme. Na polevu zmiešame práškový cukor s trochou vody. Pridáme 2 lyžice potravinárskeho farbiva. Pokvapkáme  vrch bábovky a ozdobíme pistáciami a čerstvými kvetmi. Podávame.

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach