Čokoládová bábovka s granátovými jablkami – suroviny:
3 vajcia, 250 g trstinového cukru, 125 g rozpustenej Hery, 120 g bieleho jogurtu, 250 g polohrubej múky, 50 g holandského kakaa, 1 lyžička jedlej sódy
Na ozdobenie: 150 g smotany na šľahanie, 100 g čokolády s vysokým obsahom kakaa, granátové jablko
Postup:
Pripravte si kuchynského robota s metlou na šľahanie. Do jeho misky dajte vajcia a pridajte cukor. Šľahajte na vysokých otáčkach, pokiaľ nebudete mať krémovú svetlú zmes.
Pridajte rozpustenú Heru, biely jogurt a premiešajte.
Vo vedľajšej miske zmiešajte múku, kakao a jedlú sódu. Vmiešajte do tekutej zmesi. Vymiešajte hladké cesto.
Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte polohrubou múkou. Vlejte do nej cesto a vložte do rúry vyhriatej na 175 °C. Pečte 40 minút. Bábovka bude po upečení vo vnútri ešte lepkavá, takže vám nepomôže test so špajľou. Upečená bábovka bude zatiahnutá na povrchu a uvidíte, ako sa odlepuje od formy.
Bábovku nechajte asi 15 minút vychladnúť a vyklopte.
Mohlo by vás zaujímať
Na platni si v hrnci priveďte do varu smotanu. Keď začne vrieť, platňu vypnite a smotanu stiahnite z platne. Do smotany nalámte čokoládu a nechajte päť minút rozpustiť. Potom rozmiešajte metličkou. Vznikne čokoládová poleva, ktorou polejete celú bábovku.
Z granátového jablka vylúpnite červené zrniečka a tými bábovku posypte. Môžete ju ešte ozdobiť čerstvým ovocím – malinami, jahodami a čučoriedkami.
Čokoládová bábovka s granátovými jablkami je hotová a môžeme ju podávať. Dobrú chuť!