Čokoládová tlačenka s gumovými medvedíkmi

Doba prípravy 120 minútNáročnosť

Suroviny:

500 g tmavej horkej čokolády, 170 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g sekaných alebo celých vlašských orechov, 100 g lúpaných mandlí, 100 g hrozienok, 100 g brusníc (nie sú nutné), 1 balenie gumových cukríkov (napr. medvedíkov), 250 g Hery, 200 g sušienok, 100 g sušených marhúľ alebo iného ovocia, 50 g želatíny

Čokoládová tlačenka s gumovými medvedíkmi

Postup:

Najprv si pripravte silikónovú formu. Do tej rovnomerne dajte všetky drobné ingrediencie – orechy, sušené ovocie, želé cukríky a mandle. Potom rozohrejte tuk Hera s cukrom, vanilkovým cukrom a čokoládou. Za stáleho miešania pridajte rozpustenú želatínu. Túto čokoládovú zmes nakoniec vylejte do silikónovej formy s pripravenými orechmi a hrozienkami. Môžete nechať vyniknúť svoju fantáziu a v čokoládovej zmesi vytvoriť pomocou želé cukríkov rôzne vzory. Nakoniec dajte na cca 2 hodiny vychladnúť do chladničky. Podávajte až vtedy, keď  čokoládová tlačenka úplne stuhne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach