Suroviny na čokoládové kolieska s polevou (rozpočet na 4 porcie):
Cesto: 70 g práškového cukru, 150 g masla, 200 g hladkej múky, 40 g pomletých orechov, 1 žĺtok, kakao, 50 g postrúhanej tmavej čokolády
Plnka:125 g masla, 100 g práškového cukru, 125 ml mlieka, 20 g Zlatého klasu, kakao, vanilínový cukor
Poleva: Čokoládu na varenie a maslo necháme rozpustiť nad parou
Postup:
Práškový cukor, maslo, hladkú múku, pomleté orechy, kakao, postrúhanú čokoládu, a žĺtok spolu zmiešame. Vymiešané cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrajujeme menšie kolieska, ktoré ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí dve kolieska spájame krémom a naplnené obalíme v čokoládovej poleve.
Mohlo by vás zaujímať
Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom do neho pridáme vymiešané maslo s kakaom 5 a s cukrami. Podľa chuti pridáme um a spolu vyšľaháme.