Trasené rezy s mandarínkami

Doba prípravy 30 minútEnergia: 265 kcal.Náročnosť

Suroviny na trasené rezy s mandarínkami (rozpočet na asi 8 ks):

Na cesto: 3 vajcia, 120 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150 g polohrubej múky, 1 balíčku kypriaceho prášku do pečiva, 1 PL kakaa

Na krém: 2 mandarínkové kompóty ( po 300g), 200 – 250 ml smotany na šľahanie, 1 balenie Créme Olé puding bez varenia s čokoládovou príchuťou, 1 balenie Smetafixu Dr. Oetker

Na ozdobu: 1 balenie Šľahačky Dr. Oetker v prášku, 1 PL kakaa, 1 Dekor poleva svetlá Dr. Oetker

Trasené rezy s mandarínkami

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakaom. Vypracujeme hladké cesto.

Cesto vylejeme na plech 30x40cm, vymastený a vysypaný hrubou múkou. Pečieme pri 200°C asi 12 minút.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Doba pečenia: asi 12 minút
  • Celková doba prípravy: 30 minút

Do uzatvárateľnej nádoby nalejeme kompót so šťavou, prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé a Smetafix. Nádoby zatriaseme , pokiaľ sa suroviny nespoja do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus a rovnomerne rozotrieme.

Šľahačku pripravíme podľa návodu a zašľaháme kakao.

Šľahačku roztrieme na krém a ozdobíme rozpustenou polevou.

Trasené rezy s mandarínkami sú hotové, môžeme ich servírovať:-)

Mohlo by vás zaujímať

Ananásové VEGA rezy

50 minútEnergia: 192 kcal.Vegánske ananásové rezy s Creme VEGA a VEGA gélom Suroviny na ananásové VEGA rezy (vystačí na asi 24 porcií): Na cesto: 400 ml ovseného alebo… Čítaj ďaľej

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1110 kJ / 265 kcal733 kJ / 175 kcal
Tuky15,24 g10,02 g
Sacharidy30,92 g20,34 g
Bielkoviny1,73 g1,14 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach