Čokoládovo-karamelové truffles

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládovo-karamelové truffles:

300 g horkej čokolády, 150 g mliečnej čokolády, 250 ml šľahačkovej smotany, 180 g krupicového cukru, 40 g masla, práškový cukor a kakao na obalenie

Čokoládovo-karamelové truffles

Postup:

Oba druhy čokolády nesekáme najemno a vložíme do misy. Šľahačkovú smotanu prevaríme a odstavíme. Krupicový cukor s maslom necháme na panvici skaramelizovať.  Ku karamelu prilejeme šľahačkovú smotanu a miešame dovtedy, kým sa krupicový cukor úplne nerozpustí. Karamelovú zmes potom prilejeme k nasekanej čokoláde a vymiešame dohladka.  

Mohlo by vás zaujímať

Ovocný chlieb s figami

60 minútEnergia: 250 kcal.Suroviny na ovocný chlieb s figami (rozpočet na 2 koláče po 10 porciách): 35 dkg sušených hrušiek, 15 dkg sušených fíg, 10dkg sušených sliviek,… Čítaj ďaľej

Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie v hrúbke približne 2 cm a odložíme na noc do chladu. Nakrájame na kúsky s veľkosťou 2 cm. Ruky ponoríme do práškového cukru a vytvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v kakaovom prášku. Uchovávame v chlade.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach