45 minút
Suroviny na čokoládovo-karamelové truffles:
300 g horkej čokolády, 150 g mliečnej čokolády, 250 ml šľahačkovej smotany, 180 g krupicového cukru, 40 g masla, práškový cukor a kakao na obalenie
Postup:
Oba druhy čokolády nesekáme najemno a vložíme do misy. Šľahačkovú smotanu prevaríme a odstavíme. Krupicový cukor s maslom necháme na panvici skaramelizovať. Ku karamelu prilejeme šľahačkovú smotanu a miešame dovtedy, kým sa krupicový cukor úplne nerozpustí. Karamelovú zmes potom prilejeme k nasekanej čokoláde a vymiešame dohladka.
Mohlo by vás zaujímať
Hmotu vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie v hrúbke približne 2 cm a odložíme na noc do chladu. Nakrájame na kúsky s veľkosťou 2 cm. Ruky ponoríme do práškového cukru a vytvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v kakaovom prášku. Uchovávame v chlade.