Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi:

Na cesto: 4 vajcia, 80 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru, štipka soli, 1 balíček Škoricového cukru, 140 g mletých vlašských orechov, 40 g hladkej múky, 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej, 200 ml studeného mlieka, 2 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla, 1 KL rumu

Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej

Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi
Čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor, soľ a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Orechy, múku a kypriaci prášok zmiešame a opatrne vmiešame do vaječnej peny. Cesto nalejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy na srnčí chrbát (30 x 11 cm) a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť. Korpus necháme vo forme vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a vyklopíme na mriežku. Necháme úplne vychladnúť. Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme, naplníme polovicou náplne. Priložíme druhý diel korpusu. Pokvapkáme rumom. Zvyšnou náplňou potrieme vrch a okraje korpusu a dáme na 1 hodinu vychladiť. Polevu rozohrejeme podľa návodu na obale, odstrihneme rožtek a múčnik polevou ozdobíme. Len čo poleva stuhne, nakrájame čokoládový chlebíček s vlašskými orechmi na rezy (aby sa poleva nelámala, namočíme nôž pri každom reze do horúcej vody a osušíme utierkou).

Elektrická rúra: 170°C
Teplovzdušná rúra: 150°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 35 minút
Doba prípravy: asi 40 minút

SaveZdroj: Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach