Suroviny na čokoládový koláč s orechami:
170 g mäkkého masla, 170 g krupicového cukru, najlepšie hnedého, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 4 lyžičky škorice, 4 lyžice mlieka, 4 lyžice čokoládovo-orieškového krému (napríklad Nutella), 50 lieskových orechov, nahrubo nasekaných
Postup:
Predhrejeme trúbu na 180°C, teplovzdušnú na 160°C. Formu na koláč vymastíme a vyložíme papierom na pečenie (aj po bokoch). Maslo, cukor, vajce, múku, prášok do pečiva, škoricu a mlieko dáme do misy. Varechou miešame dve až tri minúty, až je zmes hladká. Tri štvrtiny zmesi vylejeme do formy, uhladíme povrch a nanesieme naň čokoládovo-orieškový krém.
Mohlo by vás zaujímať
Potom vylejeme zvyšnú štvrtinu zmesi, špajdlou všetko mierne premiešame, aby sa krém rovnomerne rozprestrel. Potom znovu uhladíme povrch a posypeme ho lieskovými orechmi. Pečieme hodinu a desať minút, pokým koláč nie je na dotyk pevný a pružný. Než dezert vyklopíme, necháme ho desať minút chladnúť vo forme a po vyklopení ešte na mriežke. Prikrytý potravinovou fóliou vydrží v chladničke niekoľko dní.