Cupcakes – čučoriedková zmrzlina v kornúte

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na cupcakes – čučoriedková zmrzlina v kornúte:

Korpus: 125 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera, 3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 170 g polohrubej múky, 50 g čokoládových kúskov alebo nasekanej čokolády, 1 lyžička prášku do pečiva, 12 zmrzlinových kornútov s rovným dnom

Krém: 250 g zmäknutej rastlinnej tukovej nátierky Hera, 350 g práškového cukru, 2 lyžice mlieka, 2 lyžice čučoriedkového džemu

Na ozdobenie: Rozdrvené lízanky, Cukrárske zdobenie, Čučoriedky a čierne ríbezle

Postup:

Predhrejte si rúru na 150 °C. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera príchuť vyšľahajte s vajcami a cukrom do krémovej, svetlo žltej hmoty. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Pridajte do krému a pomiešajte. Nakoniec vsypte čokoládové kúsky a vmiešajte do cesta. Zmrzlinové kornúty dajte do formy na pečenie mufinov. Cesto dajte do kornútov, do štvrtiny ich výšky.

Mohlo by vás zaujímať

Čučoriedkové muffiny s vanilkovým cukrom

45 minútSuroviny na čučoriedkové muffiny: 100 g čučoriedok, 75 g polohrubej múky, 1 lyžička kypriaceho prášku, 75 g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g kryštálového… Čítaj ďaľej

Pečte v predhriatej rúre približne 45 minút. Potom nechajte základy úplne vychladnúť. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľahajte s cukrom, mliekom a čučoriedkovým džemom do krémovej konzistencie. Vznikne vám hladký krém, ktorý dajte do vrecúška na zdobenie a naneste na základné kornúty.

Rozdrvte lízanky a posypte nimi krém. Môžete použiť i cukrárske ozdoby a ovocie.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach