Patríte medzi milovníkov osvedčenej klasiky? Tak vás určite poteší tento recept na drobený tvarohový koláč.
Suroviny na drobený tvarohový koláč:
Cesto: 30 dkg hladkej alebo polohrubej múky, 15 dkg masla, 8 dkg cukru, 1 vajce, trošku soli
Drobenka: 20 dkg masla, 30 dkg polohrubej múky, 20 dkg cukru, 2 KL kakaa
Plnka: 75 dkg tvarohu, 1 citrón, 10 dkg masla, 20 dkg cukru, 4 vajcia, 8 dkg solamylu – Zlatý klas
Postup:
Pripravíme hladké cesto a dáme do chladu aspoň na 1 hodinu. Potom rozvaľkáme a dáme na vymastený pomúčený plech a pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť.
Plnku spracujeme vymixujeme do hladkej hmoty spolu s citrónovou kôrou a troškou šťavy. Potom natrieme na vychladnutý a predpečený koláč.
Mohlo by vás zaujímať
Drobenku rozmrvíme na tvarohovú plnku a pečieme 20 -30 minút. Tvarohový koláč krájame za studena.
Autor: Monika Dérová