Suroviny:
250 g hladkej múky, 100 g masla, štipka soli, 2-3 lyžice studenej vody, jahodový či marhuľový džem, maslo na vymazanie, formičky – košíčky
Postup:
Múku, maslo a soľ nasypte do misy. Čo najrýchlejšie spracujte rukami do cesta (posýpka). Pridajte do nej vodu (môžete si pomôcť nožom). Ak je zmes príliš suchá, pridajte lyžicu vody. Zabaľte cesto do fólie a dajte na 30 minút do chladničky. Na pomúčenej doske rozvaľkajte cesto na cca 0,5 cm hrúbky. Vykrajujte kolieska – (pohárikom, formou) tak, aby boli o trochu väčšie než priemer košíčka. Kolieska z cesta potom vtlačte do košíčkov, ktoré ste vymazali trochou masla. Do nich potom dajte lyžičku džemu, ale pozor, aby ste ho tam nedali veľa (džem by vytiekol počas pečenia). Pečte v predhriatej forme (180 stupňov) cca 15 minút, aby boli košíčky dozlatista. Potom ich nechajte vychladnúť a vyberte z formičiek.