30 minút
Sladké gaštanové pagáčiky
Vyskúšajte tento recept. Koláčiky sú veľmi chutné.
Suroviny na gaštanové pagáčiky ( rozpočet 4 osoby ):
450 g uvarených gaštanov, 70 g masla, 90 g práškového cukru, 1 žĺtok, preosiatu strúhanku podľa potreby, 1 vajce, 60 g mandľových lupienkov, olej na vyprážanie
Postup:
Uvarené a očistené gaštany pretlačíme cez sito alebo postrúhame na jemnom strúhadle. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtok a vychladnuté, postrúhané gaštany. Nakoniec prisypeme podľa potreby strúhanku, aby vzniklo tuhšie cesto. Z cesta tvarujeme v dlani malé guľôčky – pagáčiky, ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a mandľových lupienkach. V panvici rozpálime olej a pagáčiky postupne z oboch strán vyprážame dozlatista.