Gaštanové pagáčiky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Sladké gaštanové pagáčiky

Vyskúšajte tento recept. Koláčiky sú veľmi chutné.

Suroviny na gaštanové pagáčiky ( rozpočet 4 osoby ):

450 g uvarených gaštanov, 70 g masla, 90 g práškového cukru, 1 žĺtok, preosiatu strúhanku podľa potreby, 1 vajce, 60 g mandľových lupienkov, olej na vyprážanie

Gaštanové pagáčiky

Postup:

Uvarené a očistené gaštany pretlačíme cez sito alebo postrúhame na jemnom strúhadle. Maslo s cukrom vymiešame, pridáme žĺtok a vychladnuté, postrúhané gaštany. Nakoniec prisypeme podľa potreby strúhanku, aby vzniklo tuhšie cesto. Z cesta tvarujeme v dlani malé guľôčky – pagáčiky, ktoré obalíme v rozšľahanom vajci a mandľových lupienkach. V panvici rozpálime olej a pagáčiky postupne z oboch strán vyprážame dozlatista.

Mohlo by vás zaujímať

Gaštanová torta

Gaštanová torta bez múky

60 minútJedinečná gaštanová torta bez múky s jemným krémom zo Zlatého klasu bez varenia Suroviny na recept Gaštanová torta bez múky: Na cesto: 150 g horkej… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach