Gaštanové rezy

Doba prípravy 130 minútEnergia: 314 kcal.Náročnosť

Suroviny na Gaštanové rezy ( rozpočet vystačí na 24 porcií ):

Na cesto:

2 vajcia

200 g cukru

220 ml oleja

1 balíček Zlatého klasu (200 g)

½ balíčka Kypriaceho prášku s vínnym kameňom

300 g višňového džemu

Na krém:

1 balíček Želatíny v plátkoch

4 – 5 PL vody

300 g mascarpone

350 g gaštanového pyré

2 PL griotky

200 ml smotany na šľahanie (33 %)

2 balíčky Vanilkového cukru

Na polevu:

1 balíček Polevy mliečnej Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)

elektrický ručný šľahač

Gaštanové rezy
Gaštanové rezy

Postup:

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 148 °C

Plynová rúra: stupeň 4

Doba prípravy: asi 50 minút

Celkový čas prípravy: asi 65 minút

Doba pečenia: asi 15 minút

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho potrieme višňovým džemom.

Na prípravu krému necháme plátky želatíny napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a griotkou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.

Želatínu vyžmýkame, rozpustíme a pridáme do zmesi podľa návodu na obale. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a zľahka ju vmiešame do zmesi. Krém natrieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na hodinu do chladničky.

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Koláč ňou polejeme a necháme stuhnúť. Potom nakrájame koláč na rezy a môžeme ozdobiť čerstvou alebo kokteilovou višňou.

Krátky opis:

Bezlepkové gaštanové rezy s jemným cestom vďaka Zlatému klasu Dr. Oetker. Originálna a okúzľujúca chuť. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach