Suroviny na Gaštanové rezy ( rozpočet vystačí na 24 porcií ):
Na cesto:
2 vajcia
200 g cukru
220 ml oleja
1 balíček Zlatého klasu (200 g)
½ balíčka Kypriaceho prášku s vínnym kameňom
300 g višňového džemu
Na krém:
1 balíček Želatíny v plátkoch
4 – 5 PL vody
300 g mascarpone
350 g gaštanového pyré
2 PL griotky
200 ml smotany na šľahanie (33 %)
2 balíčky Vanilkového cukru
Na polevu:
1 balíček Polevy mliečnej Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme:
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Postup:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme Zlatý klas zmiešaný s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 148 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba prípravy: asi 50 minút
Celkový čas prípravy: asi 65 minút
Doba pečenia: asi 15 minút
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho potrieme višňovým džemom.
Na prípravu krému necháme plátky želatíny napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme mascarpone s gaštanovým pyré a griotkou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka.
Želatínu vyžmýkame, rozpustíme a pridáme do zmesi podľa návodu na obale. Smotanu s vanilkovým cukrom vyšľaháme dotuha a zľahka ju vmiešame do zmesi. Krém natrieme na korpus, uhladíme a odložíme asi na hodinu do chladničky.
Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Koláč ňou polejeme a necháme stuhnúť. Potom nakrájame koláč na rezy a môžeme ozdobiť čerstvou alebo kokteilovou višňou.
Krátky opis:
Bezlepkové gaštanové rezy s jemným cestom vďaka Zlatému klasu Dr. Oetker. Originálna a okúzľujúca chuť. Recept pre spoločnosť Dr. Oetker vytvorilo štúdio Medové motúzy.