Gaštanové vajíčka

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na gaštanové vajíčka:

200 g hladkej múky špeciál 00, 80 g práškového cukru, 1 vajíčko, medzi prsty soli, 100 g zmäknutého masla, 100 g gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice UM-u

Postup:

Všetko vymiešame do hustého cesta. Vložíme do misky a prikryjeme igelitom. Necháme v chladničke odpočinúť asi hodinu. Potom vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, vykrojíme vajíčka, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 minút. Teplé zložíme z plechu. Po vychladnutí môžeme potrieť farebnou polevou ako na perníky.

Mohlo by vás zaujímať

Medovníčky do siatiny

30 minútSuroviny na medovníčky do siatiny: Na cesto: 240 g hladkej múky, 2 zarovnané PL kakaa, 140 g práškového cukru, 1 balíček kypriaceho prášku do perníka,… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach