60 minút
Suroviny na hrnčekový koláč so želatínou:
2 vajcia, 1 hrnček kryštálového cukoru, 1 vanilkový cukor, 1 prášok do pečiva, 2 hrnčeky polohrubej múky, 3/4 hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, ovocie podľa chuti
Príprava želatíny: 7 dcl vody, 2 zlaté klasy, 1 Tang (alebo Pima šumienka)
Postup práce:
Vajcia spolu s kryštalovým cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny. Ak máme vyšľahané vajcia s cukrom pridáme olej trocha premiešame a dáme mlieko. Potom pridáme múku a práškom do pečiva.
Mohlo by vás zaujímať
Premiešame zľahka a vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech. Na vrch poukladáme ovocie podľa našej chuti. Vrch koláča posypeme práškovým cukrom. Doporučujem urobiť želatínu a poliať ňou koláč, bude veľmi osviežujúci a chutný .
Inga