Hrušky v kabátiku s gorgonzolou a vlašskými orechami

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na hrušky v kabátiku:

Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g Hery, 1 žĺtok, cca 25 – 50 ml studenej vody, ½ lyžičky soli, 1 vajíčko na potretie

Náplň: menšie hrušky, gorgonzola, vlašské orechy

Hrušky v kabátiku s gorgonzolou

Postup:

Cesto si pripravte pár hodín vopred a nechajte ho oddychovať v chladničke, zabalené do potravinárskej fólie. Všetky suroviny na cesto, okrem vody, začnite miesiť rukou na pracovnej doske. Spočiatku pridajte tretinu vody a vyskúšajte, či bude toto množstvo stačiť. Pokiaľ nie, pridajte viac vody. Cesto bude nelepivé, vláčne a mäkké.

Mohlo by vás zaujímať

Hrušky na červenom víne s mascarpone

15 minútSuroviny: Hrušky na osobu 1 – 2 kusy, 4 decilitre suchého červeného vína, kúsok škorice, tri klinčeky, vanilkový lusk a 2 – 3 polievkové lyžice… Čítaj ďaľej

Pripravte si hrušky. Tie pozdĺžne rozkrojte a malým nožíkom alebo lyžičkou odstráňte jadierka.

Hrušky v kabátiku s gorgonzolou

Cesto rozvaľkajte a dajte do zapekacej formy s vyšším okrajom. Do cesta nalejte zmes troch vajíčok a nastrúhaného syra (napríklad gouda). Do náplne rozhádžte kúsky gorgonzoly, vlašských orechov a dajte polovicu hrušiek bez jadierok. Pečte v predhriatej rúre na 200 °C, 40 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach