Jablkový perník

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Rýchly jablkový perník ( vystačí na asi 24 porcií ):

Na cesto: 300 g polohrubej múky, 3 zarovnané PL preosiateho Prírodného kakaa, 1 zarovnaná PL Jedlej sódy, 200 g cukru, 1 zarovnaná KL Perníkového korenia, 3 väčšie jablká, 2 vajcia, 100 ml oleja, 100 ml mlieka

Na polevu:1 balenie Polevy tmavej

Okrem toho potrebujeme:plech na pečenie s vyšším okrajom (30 × 40 cm)

jablkový perník
Rýchly jablkový perník

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, sódou, cukrom a korením. Pridáme olúpané a nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, olej a mlieko a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrickárúra: 180 °C           

Teplovzdušnárúra:160 °C             

Plynová rúra: stupeň 3

Doba prípravy: asi 40 minút

Celkový čas prípravy: asi 70 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Jablkový perník necháme vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a vychladnutý perník polejeme. Polevu necháme stuhnúť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach