Jahodová bábovka s mandľami

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Bábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami je u nás doma obľúbená. Vyskúšajte!

Bábovka s čerstými jahodami a mandľovými lupienkami – suroviny ( rozpočet na 16 porcií ):

Cesto: 300 g Hery, 300 g práškového cukru, 6 stredne veľkých vajec, 215 g hladkej múky, 1 lyžička práškového cukru, 85 g mletých mandlí, 1 lyžička mandľového extraktu, 80 g jahôd, 5 kvapiek ružového potravinárskeho farbiva

Na zdobenie: 150 g práškového cukru, 3 lyžice horúcej vody, 100 g pokrájaných jahôd, 15 g mandľových plátkov 

Teplota rúry: 160c (teplovzdušná) /180c (plynová)

Veľkosť formy: 1 x 10

Postup:

Ľahko vymažeme a vysypeme múkou  formu s polomerom 10 cm. Krém vytvoríme zmiešaním Hery a cukru, miešame kým nevznikne svetlý a nadýchaný krém. Pridáme vajcia – jedno po druhom a mandľový extrakt. Pridáme preosiatu múku a mleté mandle. Olúpeme a roztlačíme jahody. Vzniknuté pyré a 5 kvapiek potravinárskeho farbiva pridáme do tretiny cesta. Dobre premiešame .

Začneme s čistou zmesou. Polovicu zmesi nalejeme do pripravenej nádoby. Pridáme červenú zmes. Jemne zakrúžime nožom a zarovnáme. Pridáme zvyšné neochutené cesto. Pečieme v rúre 50 minút. Pri pečení do bábovky pichneme špáradlo. Ak ostane suché, bábovka je upečená.

Mohlo by vás zaujímať

Mramorová bábovka

60 minútMramorová bábovka alebo Marmor je bábovka s pruhovaným alebo škvrnitým vzhľadom, ktorá sa dosiahne veľmi ľahkým zmiešaním svetlého a tmavého cesta. Pre svoj zebrovitý pruhovaný… Čítaj ďaľej

Bábovku necháme vo forme 30 minút vychladnúť a až potom ju vyklopíme. Zmiešame cukor s lyžičkou vriacej vody a vytvoríme polevu. Zľahka pokvapkáme vrch koláča. Ozdobíme nakrájanými jahodami a plátkami mandlí. Podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach