Jahodové rezy

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Suroviny na jahodové rezy:

5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, jahodový džem, jahody, tuk a múka na plech.

Krém 1: 1 balíček jahodového pudingu, 5 dl mlieka, 3 lyžice cukru, 20 g masla, 10 g práškovej želatíny

Krém 2: 2,5 dl kyslej smotany, 1 ks 330 g nízkotučný jogurt, 2 balíčky vanilínového cukru, 10 g práškovej želatíny

Jahodové rezy
Obrázok od maniche z Pixabay

Postup:

Žĺtky s cukrom vymiešame na penu, pridáme múku s kypriacim práškom a tuhý sneh z bielkov. Cesto upečieme na vymastenom plechu vysypanom múkou, vychladnuté natrieme džemom a nahusto obložíme jahodami. Z mlieka, cukru a prášku uvaríme puding, do horúceho vmiešame tuk a napučanú rozpustenú želatínu a teplý krém vylejeme na jahody. Smotanu a jogurty vyšľaháme s vanilínovým cukrom a pripravenou želatínou. Zmesou oblejeme celý koláč, dáme stuhnúť do chladu a ľubovoľne ozdobíme. Jahodové rezy podávame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach