Suroviny na jahodové tortičky ( vystačia na 12 porcií ):
Na cesto: 2 bielky, 2 žĺtky, 2 PL cukru, 4 PL polohrubej múky
Na náplň: 1 l smotany na šľahanie, 2 balenia Jahodovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 250 g čerstvých jahôd
Na ozdobenie: 1 balenie Tortového želé červeného
Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie s vysokým okrajom (20 × 30 cm), cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky dotuha. V inej nádobe vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame múku a na záver vareškou jemne vmiešame vyšľahané bielky.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Na prípravu náplne pripravíme dve jahodové smotanové náplne podľa návodu na obale.
Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Tretinu vyšľahanej smotanovej náplne natrieme na korpus a druhú tretinu naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Čerstvé jahody v pravidelných rozstupoch poukladáme na náplň, prikryjeme zvyšnou náplňou a uhladíme. Necháme v chladničke vychladnúť.
Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Keď želé začne hustnúť, nalejeme ho rovnomerne na vychladnutý dezert. Necháme opäť v chladničke vychladnúť a stuhnúť.
Podávame nakrájané ostrým nožom na kocky a ozdobíme zvyšnou náplňou z cukrárskeho vrecka.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút
Hodnotenie múčnika:
Jednoduchý, rýchly a ľahký múčnik so smotanovou náplňou a čerstvým ovocím. Je vhodný na každú príležitosť, keď chceme oslniť ľahkosťou dezertu s čerstvým ovocím.