Jarné rozkvitnuté rezy

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Jarné rozkvitnuté rezy sú sladkou jarou na tanieri 🙂

Suroviny na jarné rozkvitnuté rezy:

Cesto: 3 bielky, 3 žĺtky, 150 g krupicového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 300 g polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, 100 ml oleja, 200 ml mlieka

Náplň: 1 kompót marhule polené (hmotnosť po odkvapkaní 470 g), 1 balenie krémovej náplne s vanilkovou príchuťou, 200 ml studeného mlieka, 2-3 PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla

Ozdobenie: 1 balíček cukrárenského želé zeleného, 500 ml vody (alebo šťavy z kompótu doplnenej vodou do 500 ml), 2 zarovnané PL cukru, 1 balenie Kvetín oblátkových

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 × 40 cm), sitko

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky spoločne s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. Zmiešame v mise múku, kypriaci prášok a zľahka vmiešame spoločne s olejom a mliekom do peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Malinové pohladenie

Malinové pohladenie

30 minútSuroviny na malinové pohladenie: Na ovocnú náplň: 300 g mrazených malín, 30 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 zarovnaná KL Solamylu jemného zemiakového škrobu… Čítaj ďaľej

Na náplň necháme dobre odkvapkať marhule na sitku a šťavu zachytíme. Krémovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Hotovú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme marhule. Na ozdobenie pripravíme cukrárenské želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na marhule a necháme stuhnúť. Múčnik nakrájame na rezy a ozdobíme oblátkovými kvetinami.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba prípravy: asi 20 minút
  • Doba pečenia: asi 25 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach