Jarní zajačikovia – suroviny ( rozpočet na cca 12 kúskov ):
Cesto: 85 g rastlinnej tukovej nátierky Hera, 98 g kryštálového cukru, 2 veľké alebo 3 menšie vajcia, 145 g hladkej múky, 1 ČL kypriaci prášok do pečiva, malá štipka soli, 45 ml plnotučného či kokosového mlieka, 50 g strúhaného kokosu, trochu kokosového mlieka na namočenie kokosu
Krém: 150 g rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť, 100 g práškového cukru, 40 g rozlámanej bielej čokolády,
Dekorácia: 100 g strúhaného kokosu, 12 hrozienok, 20 kusov marshmallows
Postup:
Predhrejte si rúru na 180 °C. Pripravíte si papierové košíčky, prípadne plech na muffiny, ktorý vyložíte papierovými košíčkami. Vždy je lepšie zvoliť kombináciu košíčkov a plechu – poistíte si tím správny tvar cupcakov. Najprv namočíte strúhaný kokos do kokosového mlieka. Potom zmiešate múku s kypriacim práškom na pečenie a štipku soli, zmes preosejete. V ďalšej miske vyšľaháte rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť s cukrom do hladkej peny, a postupne pridáte všetky vajcia, jedno po druhom. Potom pridáte múku a všetko vyšľaháte do hladkého cesta. Nakoniec pridáte strúhaný kokos a všetko poriadne zmiešate. Košíčky plníte lyžícou do 2/3 ich obsahu. Pečiete cca 20 minút. Či sú cupcakes upečené, zistíte pomocou špajdle – ak sa po zapichnutí cesto na špajdľu nelepí, sú upečené. Po vybraní z rúry necháte vychladnúť.
Mohlo by vás zaujímať
Postup krém: Vo vodnom kúpeli si rozpustíte bielu čokoládu. V ďalšej miske si vyšľaháte maslovú Heru s práškovým cukrom. Nakoniec do hmoty pridáte rozpustenú bielu čokoládu a všetko poriadne premiešate.
Kým sa čokoláda nad vodným kúpeľom rozpustí, nakrájate si marshmallow na niekoľko plátkov, z ktorých budete vytvárať uši a tváre zajačikov. Pomocou lyžice navrstvíte na cupcakes pripravený krém a posypete strúhaným kokosom. Z plátkov marshmallows pripevníte na krém uši a tváre a z rozpolených hrozienok vytvoríte oči. Všetko je dôležité pripevniť do nestuhnutého krému, inak marshmallows nebude na cupcakes držať.