Jarný Quiche lorraine s brokolicou a šunkou

Doba prípravy 45 minútEnergia: 290 kcal.Náročnosť

Suroviny na jarný Quiche lorraine:

120 g kuracej šunky, 150 g lístkového cesta, 120 g brokolice, 160 ml 33 % smotany na šľahanie, 2 vajíčka, 50 g tvrdého syra, soľ, čierne korenie

Postup:

Lístkové cesto natenko vyvaľkáme. Formu na pečenie vymažeme maslom a vložíme do nej cesto. Vykrojíme podľa okraja formy a poprepichujeme vidličkou. Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, pridáme štipku soli a korenia. Na cesto poukladáme kúsky umytej a osušenej brokolice a na menšie kúsky nakrájanej kuracej šunky.

Mohlo by vás zaujímať

Quiche lorraine so slaninou

60 minútEnergia: 246 kcal.Suroviny na Quiche lorraine: 150 g pšeničnej múky, soľ a čierne korenie, 3 vajcia, 75 g masla, 150 g údenej slaniny, 125 g crème… Čítaj ďaľej

Zalejeme vyšľahanou zmesou smotany s vajíčkami. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút. Na konci pečenia posypeme Quiche lorraine s brokolicou nastrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte pár minút zapiecť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach