45 minútEnergia: 290 kcal.
Suroviny na jarný Quiche lorraine:
120 g kuracej šunky, 150 g lístkového cesta, 120 g brokolice, 160 ml 33 % smotany na šľahanie, 2 vajíčka, 50 g tvrdého syra, soľ, čierne korenie
Postup:
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme. Formu na pečenie vymažeme maslom a vložíme do nej cesto. Vykrojíme podľa okraja formy a poprepichujeme vidličkou. Smotanu vyšľaháme s vajíčkami, pridáme štipku soli a korenia. Na cesto poukladáme kúsky umytej a osušenej brokolice a na menšie kúsky nakrájanej kuracej šunky.
Mohlo by vás zaujímať
Zalejeme vyšľahanou zmesou smotany s vajíčkami. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 až 20 minút. Na konci pečenia posypeme Quiche lorraine s brokolicou nastrúhaným tvrdým syrom a necháme ešte pár minút zapiecť.