Jogurtovo-jahodové kocky

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na jogurtovo-jahodové kocky:

Na cesto: 4 vajcia, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Na náplň: 350 g čerstvých jahôd, 850 g smotanového jogurtu jahodového, 2 balíčky želatínového stužovača, 200 ml vody

Na polevu: 1 balíček červeného tortového želé, 2 PL cukru, 250 ml vody

Jogurtovo-jahodové kocky

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.

  • Elektrická rúra: 190 °C
  • Teplovzdušná rúra: 170 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3–4
  • Doba pečenia: asi 15 minút
  • Doba prípravy: asi 40 minút

Mohlo by vás zaujímať

Piškótová roláda

Piškótová roláda s kúskami jahôd

45 minútSuroviny na piškótovú roládu s kúskami jahôd ( rozpočet na 10 porcií): Korpus: 3 vajcia 80 g cukru krupice 1 vanilínový cukor 90 g hladkej… Čítaj ďaľej

Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť. Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.

Dr.Oetker

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach