Suroviny na jogurtovo-jahodové kocky:
Na cesto: 4 vajcia, 160 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň: 350 g čerstvých jahôd, 850 g smotanového jogurtu jahodového, 2 balíčky želatínového stužovača, 200 ml vody
Na polevu: 1 balíček červeného tortového želé, 2 PL cukru, 250 ml vody
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vypracujeme hladké cesto. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (30 x 40 cm). Uhladíme a dáme piecť do predhriatej rúry.
- Elektrická rúra: 190 °C
- Teplovzdušná rúra: 170 °C
- Plynová rúra: stupeň 3–4
- Doba pečenia: asi 15 minút
- Doba prípravy: asi 40 minút
Mohlo by vás zaujímať
Upečený korpus necháme na plechu vychladnúť. Na prípravu náplne nakrájame jahody na malé kúsky a zmiešame s jogurtom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ručne vmiešame do jogurtu s jahodami. Dôkladne zamiešame. Náplň nalejeme na vychladnutý korpus. Pomocou stierky uhladíme a dáme asi na 1 hodinu stuhnúť do chladničky. Tortové želé pripravíme s cukrom a vodou podľa návodu na obale a nalejeme na náplň. Necháme stuhnúť, nakrájame na kocky a podávame. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami.