Kakaová roláda se smotanovou náplňou – suroviny:
Na cesto: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL lyžíc polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, vanilkový cukor, 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa,
Na náplň: 1 balíček Malinová smotanová náplň Dr. Oetker, 500 ml smotana na šľahanie
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač
Postup:
Celé (neoddeľovať bielky a žĺtky) vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam. Potom pridáme preosiate kakao. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická trouba: 200°C
- Horkovzdušná trouba: 180°C
- Doba pečení: 7 – 10 min
Mohlo by vás zaujímať
Po vybratí z rúry plát preklopíme na nový pocukrovaný papier na pečenie a papier, na ktorom sa plát piekol, odstránime. Plát spolu s pocukrovaným papierom na pečenie zarolujeme, môžeme zabaliť do vlhkej útierky a necháme celkom vychladnúť.
Na prípravu náplne pripravíme smotanovú náplň podľa návodu na obale.
Po vychladnutí plát rozbalíme a odstránime papier na pečenie. Potrieme náplňou a zarolujeme.
Roládu uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnúť. Kakaová roláda se smotanovou náplňou je hotová.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 10272 kJ / 2456 kcal | 1220 kJ / 292 kcal |
Tuky | 234 g | 28 g |
Sacharidy | 20 g | 2,3 g |
Bielkoviny | 36 g | 4,3 g |
Zdroj: Oetker