Kakaová roláda so smotanovou náplňou

Doba prípravy 15 minútEnergia: 2456 kcal.Náročnosť

Kakaová roláda se smotanovou náplňou – suroviny:

Na cesto: 4 vajcia, 4 polievkové lyžice (PL) studenej vody, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL lyžíc polohrubej múky, 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva, vanilkový cukor, 1 zarovnaná PL preosiateho kakaa

Na náplň: 1 balíček Malinová smotanová náplň Dr. Oetker, 500 ml smotana na šľahanie

Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Kakaová roláda so smotanovou náplňou

Postup:

Celé (neoddeľovať bielky a žĺtky) vajcia spolu s vodou a cukrom vyšľaháme do penista elektrickým šľahačom, zmiešanú múku s kypriacim práškom postupne primiešame k vyšľahaným vajciam. Potom pridáme preosiate kakao. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická trouba: 200°C
  • Horkovzdušná trouba: 180°C
  • Doba pečení: 7 – 10 min

Mohlo by vás zaujímať

Malinová Pavlova

Malinová Pavlova

200 minútKlasická obľúbená Malinová Pavlova alebo inými slovami „bezé“ s ľahkou malinovou smotanovou náplňou a sezónnym ovocím. Suroviny na dezert – Malinová Pavlova (vystačí na 8 –… Čítaj ďaľej

Po vybratí z rúry plát preklopíme na nový pocukrovaný papier na pečenie a papier, na ktorom sa plát piekol, odstránime. Plát spolu s pocukrovaným papierom na pečenie zarolujeme, môžeme zabaliť do vlhkej útierky a necháme celkom vychladnúť.

Na prípravu náplne pripravíme smotanovú náplň podľa návodu na obale.

Po vychladnutí plát rozbalíme a odstránime papier na pečenie. Potrieme náplňou a zarolujeme.

Roládu uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnúť. Kakaová roláda se smotanovou náplňou je hotová.

Nutričné hodnoty:

 na porciu / kusna 100 g / ml
Energia10272 kJ / 2456 kcal 1220 kJ / 292 kcal
Tuky 234 g 28 g
Sacharidy 20 g 2,3 g
Bielkoviny 36 g 4,3 g

Zdroj: Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach