Suroviny:
180 g masla + na vymastenie formičiek, 120 g práškového cukru, 1 žĺtok, kôra z 1 citróna, 100 g lieskových orechov, štipka mletej škorice, 2 klinčeky, 1 lyžica medu, 1 lyžica holandského kakaa, 250 g hladkej múky na krehké pečivo, práškový cukor na posypanie
Ešte potrebujeme: 2 plechy
Postup:
Mäkké maslo vyšľahajte spolu s cukrom, žĺtkami, pridajte kôru z citróna a pomleté lieskové orechy. Primiešajte škoricu, rozdrvené klinčeky, kakao a múku. Vypracujte hladké cesto, zabaľte do potravinárskeho vrecúška a nechajte odpočívať minimálne 1 hodinu, ideálne cez noc. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a vtlačte ju do maslom vymastených formičiek z ¾. Poukladajte ich na plech a pečte v predhriatej rúre pri 170°C asi 15 minút. Ešte teplé ich vyklopte a môžete posypať práškovým cukrom.
Príprava: 40 minút + odloženie cesta
Zdroj: Babičkina voľba