Koláč s kyslou smotanou

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

4 žĺtka, 200 g Korunného práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 dcl vody, 1 dl oleja, 1 prášok do pečiva, 2 pudingové prášky (podľa toho, aký máte radi, hodí sa aj čokoládový, aj vanilkový), 1 liter mlieka a cukor podľa návodu na pudingu, čokoládovú polevu, 3 kyslé smotany (obyčajné, nie light)

??????????????????????????????????????????????????????????????????????

Postup:

Žĺtka a cukor ušľaháme, pridáme polohrubú múku, olej, vodu a prášok do pečiva, zmiešame a necháme na boku. Medzitým uvaríme klasický puding z dvoch pudingových vrecúšok, mlieka a cukru podľa návode na pudingu. Keď máme uvarený hustý puding, ušľaháme zo 4 bielkov sneh, ktorý zľahka vmiešame do pripraveného cesta, vylejeme na vymastený a vysypaný plech s vyšším okrajom a na toto surové cesto cez lyžicu nelejeme uvarený puding. Dáme upiecť. Po upečení necháme trošku vychladnúť a potom polejeme zmiešanou kyslou smotanou s cukrom (množstvo podľa chuti). Pofŕkame čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Hoci to vyzerá zložito, koláč sa pečie veľmi rýchlo. Potom už len nakrájame na rezy a môžeme byť so sebou spokojné, pretože tento koláč s kyslou smotanou si vo vašej rodine obľúbite ešte viac než narodeninovú tortu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach