Korenené cupcakes s krémom z vaječného koňaku

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na korenené cupcakes s krémom z vaječného koňaku:

Korpus: 1 a ¼ hrnčeka hladkej múky, 1 hrnček hnedého cukru, 2 lyžice kukuričného škrobu, 1 a ½  čajovej lyžičky prášku do pečiva, ¼ lyžičky soli, ½ lyžičky mletého zázvoru, 2 lyžičky tekvicového korenia (mix ½ lyžičky škorice, ¼ lyžičky muškátového orieška, ¼ lyžičky nového korenia a ¼ lyžičky mletých klinčekov), ½ hrnčeka plnotučného mlieka, 2 stredné alebo 3 väčšie vajíčka, 1 lyžička vanilkového extraktu, ½ hrnčeka Hery

Krém s vaječným likérom: 1 hrnček práškového cukru, ¼ hrnčeka hladkej múky, 1 hrnček vaječného likéru, ¼ lyžičky muškátového orieška, 1 hrnček Hery

Karamelová omáčka: 200 g kryštálového cukru, 30 g Hery, nakrájanej na kocky, 90 ml smotany na šľahanie

Na ozdobu: Pekanové orechy

Rúru si predhrejete na 175°.

Postup:

Do väčšej misy preosejete všetky suché ingrediencie – hladkú múku, hnedý cukor, kukuričný škrob, prášok do pečiva, soľ, zázvor a tekvicové korenie. V ďalšej mise pomocou vidličky prešľahajte vajíčka, mlieko a vanilkový extrakt a dajte zmes bokom. Pomocou šľahača šľaháte Heru, kým nebude hladká a nadýchaná. Do nej postupne pridávate obe zmesi, ktoré ste nachystali – múčnu i vaječnú zmes. Naposledy ešte ručne premiešate, aby ste sa uistili, že sú všetky ingrediencie dobre premiešané.

Pečiete asi 15-17 minút alebo pokiaľ špajdľa nevyjde z cesta suchá. Keď sú košíčky upečené, necháte ich ešte päť minút na plechu alebo v košíčkoch na pečenie, a potom ich premiestnite na chladiacu mriežku.

Mohlo by vás zaujímať

Ružové cupcakes

40 minútEnergia: 313 kcal.Zamilované ružové cupcakes sú ideálne na oslavu Valentína, jarnú oslavu, narodeniny alebo ako darček pre každého, koho máme radi. Suroviny na Ružové cupcakes (… Čítaj ďaľej

Krém pripravíte tak, že v strednom hrnci premiešate práškový cukor, pridáte vaječný koňak, muškátový oriešok a metličkou dobre zmiešate s múkou a cukrom. Takto pripravenú zmes zahrievate nad stredným plameňom, stále premiešavate. Keď dôjde zmes do mierneho varu, odstavíte ju z plameňa a necháte úplne vychladnúť. Heru šľaháte asi minútu, kým nie je krásne nadýchaná. Po lyžiciach k nej začnete pridávať vychladnutú zmes s vaječným koňakom.

Na karamelovú omáčku si rozpustíte na vysokom plameni cukor v jednej lyžici vody a necháte skaramelizovať. Odstavte a opatrne vmiešajte kocky Hery. Pozor, zmes bude veľmi prskať, je preto nutné ju z ohňa odstaviť. Vmiešajte smotanu, vráťte na oheň, priveďte k varu, a potom dajte stranou a nechajte vychladnúť.

Pripraveným krémom zdobíte korenené cupcakes, ktoré nakoniec už len ozdobíte karamelovou omáčkou alebo pekanovými orechmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach