Krehké košíčky s dvojfarebnou smotanou

Doba prípravy 80 minútEnergia: 355 kcal.Náročnosť

Suroviny na krehké košíčky s dvojfarebnou smotanou ( rozpočet na asi 25 ks ):

Na cesto: 400 g hladkej múky, 200 g zmäknutého masla, 100 g cukru, 1 vajce

Na náplň: 750 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilínového cukru, 1 balenie Smeta-fixu, 1 balenie Jahodovej smotanovej náplne Dr. Oetker

Na ozdobenie: Kvetiny oblátkové Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme: Formičky na košíčky (8 cm)

Krehké košíčky

Postup:

Na prípravu cesta do misy vložíme múku, zmäknuté maslo, cukor a vajce a ručne spracujeme do hladkého cesta. Necháme v chlade chvíľku odpočinúť.

Cestom plníme formičky a ukladáme na plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 20 minút

Doba prípravy: asi 60 minút

Smotanu rozdelíme do dvoch vyšších misiek. Do 350 ml smotany pridáme vanilínový cukor a Smeta-fix, do 400 ml smotany pridáme smotanovú náplň a obe postupne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

Po upečení vyberieme košíčky z formičiek a necháme vychladnúť.

Vyšľahané smotanové náplne dáme do cukrárskeho vrecka. Svetlú smotanu dáme na jednu stranu, jahodovú náplň na druhú stranu a ozdobíme košíčky. Dozdobíme kvietkami.

Tip:

Košíčky môžeme pred plnením natenko vymastiť rozpustenou Polevou tmavou Dr. Oetker a pod náplň vložiť kúsky čerstvého ovocia alebo lentilky pre deti.

Hodnotenie múčnika:

Košíčky sú obľúbený krehký dezert s ľahkou náplňou, sú vhodné na slávnostné príležitosti alebo len tak pre radosť.

Nutričné hodnoty:

 
  na porciu / kus na 100 g / ml
Energia  937 kJ / 224 kcal  1487 kJ / 355 kcal
Tuky  17 g  27 g
Sacharidy  15 g  24 g
Bielkoviny  2,6 g  4, 1 g

Zdroj: Dr. Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach