Krémové rezy

Doba prípravy 65 minútNáročnosť

Suroviny na krémové rezy:

Cesto: 5 bielkov, 190 g práškového cukru, 190 g mletých orechov, 2 vrchovaté PL hladkej múky

Náplň: 60 ml mlieka, 5 žĺtkov, 50 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru , 200 g zmäknutého masla

Na polevu: 1 balíček citrónovej Polevy v prášku, 3 PL vody

Krémové rezy

Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni, postupne za stáleho šľahania pridávame cukor a ušľaháme do tuha. Orechy s múkou dobre zmiešame a ručne opatrne a zľahka vmiešame do ušľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry piecť.Po upečení cesto ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne zmiešame mlieko, žĺtky, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Odložíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať

Londýnske rezy rýchle hrnčekové

15 minútFantastické londýnske rezy plné orechov. Chutia výborne a pripraviť si ich môžete kedykoľvek počas roka, vhodné sú na každú príležitosť. Suroviny na londýnske rezy: 1 hrnček =… Čítaj ďaľej

Maslo vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne pridávame vychladnutý krém a všetko elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme do krémovej konzistencie. Vychladnuté upečené prúžky oddelíme od papiera, potrieme krémom a spojíme k sebe do rezov. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladiť. Citrónovú polevu pripravíme s vodou podľa návodu na obale a rezy ňou potrieme. Len čo poleva stuhne, rezy nakrájame.

  • Elektrická rúra: 180°C
  • Teplovzdušná rúra: 160°C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 20 minút
  • Doba prípravy: asi 45 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach