SPÄŤ
Koláče

Kysnutá bábovka s datlovou pastou

Od: Henrieta Karabova 15.7.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

400 g hladkej múky, 100 g kokosovej múky, 100 g trstinového cukru, štipka soli, 30 g čerstvého droždia, 250 ml mandľového mlieka, 2 žĺtky, 100 g rozpustenej Hery, Hera na vymastenie bábovkovej formy, kokosová múka na vysypanie bábovkovej formy

Náplň: 200 g datlovej pasty, 100 g Hery 

Kysnutá bábovka s datlovou pastou

Postup:

Pripravte si kvások. Zohrejte si mlieko, aby bolo vlažné a rozpusťte v ňom dve lyžice cukru. Potom do neho rozdrobte droždie. Zmes nechajte odpočívať na teplom mieste. Za pár minút vzniknú na povrchu bubliny. Kvások je vtedy pripravený.

Zmiešajte obe múky, štipku soli a cukor. Pridajte rozpustenú Heru, žĺtky a mlieko s kváskom a vymieste hladké cesto. Prácu si môžete uľahčiť tak, že cesto necháte vymiesiť domácou pekárňou na programe Cesto. Tak vám cesto v ideálnych podmienkach tiež vykysne.

Kysnutá bábovka s datlovou pastou

Cesto nechajte kysnúť hodinu a medzitým si pripravte náplň.

V hrnci rozpusťte Heru. Datlovú pastu nakrájajte na menšie kúsky, ktoré pridajte do teplej Hery. Premiešajte a rozmliaždite vidličkou, kým nevznikne kompaktná hmota.

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na plát dlhý ako je priemer vašej bábovkovej formy. Natrite naň datlovú pastu s Herou a zaviňte ako roládu.

Bábovkovú formu vymažte Herou a vysypte kokosovou múkou. Vložte do nej pripravené cesto. Nechajte ešte ďalšiu hodinu kysnúť.

Pečte v rúre vyhriatej na 170 °C, 45 – 50 minút.

womangalérie VŠETKY