Linecké kvietky

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Linecké kvietky sú inou variantou lineckého pečiva. Sú veselé, farebné a hutia výborne.

Suroviny na Linecké kvietky:

Na cesto: 300 g hladkej múky, ½ balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 3 balíčky Pudingu s jahodovou príchuťou, 100 g práškového cukru, 250 g zmäknutého masla alebo margarínu, 1 vajce

Na náplň: 1 pohárik jahodového džemu

Na ozdobenie: 1 balenie Tubičiek na zdobenie, lentilky

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, papier na pečenie, váľok, formičku na vykrajovanie v tvare kvietka

Linecke kvietky

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy s jahodovou príchuťou a práškový cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky alebo iné tvary, ktoré sa nám páčia a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložíme do pripravenej predhriatej rúry a pečieme. Upečené kvietky necháme pomaly vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme jahodovým džemom alebo iným džemom, ktorý máme radi. Linecké kvietky ozdobíme farebnými tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie. Namiesto lineckých kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veselé motívy. Linecké kvietky servírujeme. Vytvoria veselú atmosféru na stole.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia:
asi 10 minút

Dr.Oetker

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach