SPÄŤ
Vianočné pečenie

Linecké pečivo zo špaldovej múky

Od: Henrieta Karabova 24.11.2017
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

250 g špaldovej múky, 125 g zmäknutého masla, 125 g práškového cukru, 1 vajce, lyžička strúhanej citrónovej kôry, lyžička vanilkového extraktu, marmeláda na zlepovanie

Linecké pečivo zo špaldovej múky

Postup:

Múku zmiešajte s citrónovou kôrou. Maslo vymiešajte s cukrom a postupne vmiešajte vajce a vanilkový extrakt. Do maslovej zmesi zapracujte múku – vznikne vám hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte aspoň na hodinu do chladničky. Vychladené cesto vyvaľkajte na pomúčenej ploche a vykrajujte vami vybrané tvary. Jednotlivé kúsky pečiva klaďte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte pri teplote 170 °C doružova asi 3 – 5 minút, podľa hrúbky cesta a veľkosti pečiva. Vychladnuté kúsky zlepujte marmeládou.

womangalérie VŠETKY