Maďarské krémové rezy

Doba prípravy 80 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 5 bielkov, 190 g krupicového cukru, 190 g mletých vlašských orechov, 2 vrchovaté PL hladnej múky
Na náplň: 60 ml mlieka, 5 žĺtkov, 50 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g mäkkého masla alebo margarínu
Na polevu: 1 Decor Citrónovú polevu v prášku
Ešte potrebujeme: plech na pečenie (30 x 40 cm), papier na pečenie

Maďarské krémové rezy

Postup:

Na prípravu cesta ušľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Postupne za stáleho miešania pridávame cukor a ušľaháme tuhú hmotu. Orechy s múkou dobre premiešame a opatrne ručne vmiešame do ušľahaných bielkov. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry piecť.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 60 minút
Doba pečenia: asi 20 minút

Po upečení plát ihneď po dĺžke plechu rozkrojíme na štyri rovnaké pruhy a necháme vychladnúť. Na prípravu náplne zmiešame v hrnci mlieko, žĺtky, cukor a vanilkový cukor a za stáleho miešania privedieme k varu. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Z masla alebo margarínu vymiešame elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni penu. Postupne pridávame vychladnutý žĺtkový krém a všetko elektrickým ručným šľahačom ušľaháme na najvyššom stupni do krémovej konzistencie. Vychladnuté prúžky cesta oddelíme od papiera, potrieme náplňou a zložíme na seba. Dáme na 2 hodiny do chladničky vychladnúť. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a rezy potrieme. Keď poleva stuhne, rezy nakrájame.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach