Májové srdiečka

Doba prípravy 160 minútNáročnosť

Suroviny:

Na bezé: 3 bielky, 200 g cukru, 1 KL citrónovej šťavy, Farba gélová potravinárska červená 
Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač, cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Májové srdiečka

Postup:

Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov a cukru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Zľahka vmiešame citrónovú šťavu a farbu. Cukrárske vrecko naplníme a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme srdiečka. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 90 °C
Teplovzdušná rúra: 60 °C
Doba prípravy: asi 40 minút
Plynová rúra: stupeň 1          
Doba sušenia: asi 2 hodiny (1 plech)
Vystačí na: asi 30 kusov

Srdiečka necháme vychladnúť. Čo je bezé? Ľahké chrumkavé cesto vyšľahané z bielkov na tuhý sneh. Cesto nepečieme, ale sušíme pri nízkej teplote v mierne pootvorenej rúre. Uchovávame v suchu.

Tip:

Z bezé môžeme vytvarovať aj iné tvary, prípadne môžeme sneh zafarbiť ďalšími gélovými farbami Dr.Oetker a vytvarovať napr. písmenká.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach