Malinová Pavlova

Doba prípravy 200 minútNáročnosť

Klasická obľúbená Malinová Pavlova alebo inými slovami „bezé“ s ľahkou malinovou smotanovou náplňou a sezónnym ovocím.

Suroviny na dezert – Malinová Pavlova (vystačí na 8 – 10 porcií ):

Na korpus: 4 bielky, 220 g práškového cukru, 2 PL octu, 2 KL Solamylu bez lepku

Na ozdobenie: 500 ml smotany na šľahanie, 1 balenie Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 300 g čerstvých malín

Okrem toho potrebujeme: Cukrárske zdobiace vrecko, plech na pečenie

Malinová Pavlova

Postup:

V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky do snehovej konzistencie. Pridáme cukor, ocot a dôkladne všetko vyšľaháme a ku koncu vmiešame Solamyl.

Vypracované cesto pomocou lyžíc vytvarujeme do okrúhleho tvaru na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

  • Elektrická rúra: 100 °C
  • Teplovzdušná rúra: 80 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Doba sušenia: asi 60 minút

po 60 minútach znížime teplotu a sušíme pri mierne pootvorenej rúre:

  • Elektrická rúra: 70 °C
  • Teplovzdušná rúra: 50 °C
  • Plynová rúra: stupeň 1
  • Doba sušenia: asi 1 – 2 hodiny podľa veľkosti korpusu

Po upečení odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. Smotanovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Na vychladnutý korpus poukladáme polovicu malín. Pripravenú smotanovú náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou korpus. Dozdobíme zvyšnými malinami.

Mohlo by vás zaujímať

Torta Pavlova

Torta Pavlova plnená krémom, zdobená šľahačkou

45 minútĽahká a nadýchaná torta Pavlova z bielkového snehu plnená krémom a zdobená šľahačkou a čerstvým ovocím je najpopulárnejšia v Austrálii a na Novom Zélande. V… Čítaj ďaľej

Tip:

Pavlovu môžeme pred pečením zafarbiť gélovými farbami Dr. Oetker a získame tak atraktívny múčnik.

  • Doba prípravy: asi 40 minút
  • Vystačí na: 8 – 10 porcií

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia1398 kJ / 334 kcal971 kJ / 232 kcal
Tuky22,20 g15,42 g
Sacharidy7,72 g5,36 g
Bielkoviny2,55 g1,77 g

www.oetker.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach