SPÄŤ
Koláče

Malinová Pavlova

Od: Henrieta Karabova 8.8.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny na dezert – Malinová Pavlova (vystačí na 8 – 10 porcií ):

Na korpus: 4 bielky, 220 g práškového cukru, 2 PL octu, 2 KL Solamylu bez lepku Dr. Oetker

Na ozdobenie: 500 ml smotany na šľahanie, 1 balenie Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 300 g čerstvých malín

Okrem toho potrebujeme: Cukrárske zdobiace vrecko, plech na pečenie

Malinová Pavlova

Postup:

V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky do snehovej konzistencie. Pridáme cukor, ocot a dôkladne všetko vyšľaháme a ku koncu vmiešame Solamyl.

Vypracované cesto pomocou lyžíc vytvarujeme do okrúhleho tvaru na plechu vyloženom papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra:                     100 °C
Teplovzdušná rúra:             80 °C
Plynová rúra:                         stupeň 1
Doba sušenia:                      asi 60 minút

po 60 minútach znížime teplotu a sušíme pri mierne pootvorenej rúre:

Elektrická rúra:                     70 °C
Teplovzdušná rúra:             50 °C
Plynová rúra:                         stupeň 1
Doba sušenia:                      asi 1 – 2 hodiny podľa veľkosti korpusu

 

Po upečení odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť. Smotanovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Na vychladnutý korpus poukladáme polovicu malín. Pripravenú smotanovú náplň naplníme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme ňou korpus. Dozdobíme zvyšnými malinami.

Tip:

Pavlovu môžeme pred pečením zafarbiť gélovými farbami Dr. Oetker a získame tak atraktívny múčnik.

Hodnotenie múčnika:

Klasická obľúbená Malinová Pavlova alebo inými slovami „bezé“ s ľahkou malinovou smotanovou náplňou a sezónnym ovocím.

Doba prípravy: asi 40 minút

Vystačí na: 8 – 10 porcií

womangalérie VŠETKY