Suroviny na malinové tortičky ( vystačí na 12 porcií ):
Na cesto: 2 bielky, 2 žĺtky, 2 PL cukru, 4 PL polohrubej múky
Na náplň: 1 l smotany na šľahanie, 2 balenia Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 250 g čerstvých malín
Na ozdobenie: 1 balenie Tortového želé červeného Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie s vysokým okrajom (20 × 30 cm), cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Postup:
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky dotuha. V inej nádobe vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame múku a na záver vareškou jemne vmiešame vyšľahané bielky.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
Doba prípravy: asi 30 minút
Na prípravu náplne pripravíme dve malinové smotanové náplne podľa návodu na obale.
Po upečení necháme korpus vychladnúť.
Tretinu vyšľahanej smotanovej náplne natrieme na korpus a druhú tretinu naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Čerstvé maliny v pravidelných rozstupoch poukladáme na náplň, prikryjeme zvyšnou náplňou a uhladíme. Necháme v chladničke vychladnúť.
Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Keď želé začne hustnúť, nalejeme ho rovnomerne na vychladnutý dezert. Necháme opäť v chladničke vychladnúť a stuhnúť.
Podávame nakrájané ostrým nožom na kocky a ozdobíme zvyšnou náplňou z cukrárskeho vrecka.
Hodnotenie múčnika:
Jednoduchý, rýchly a ľahký múčnik so smotanovou náplňou a čerstvým ovocím. Je vhodný na každú príležitosť, keď chceme oslniť ľahkosťou dezertu s čerstvým ovocím.
Nutričné hodnoty:
na porciu / kus | na 100 g / ml | |
Energia | 1275 kJ / 305 kcal | 1048 kJ / 251 kcal |
Tuky | 30 g | 24 g |
Sacharidy | 9 g | 7,4 g |
Bielkoviny | 2,9 g | 2,4 g |