Malinové tortičky

Doba prípravy 40 minútEnergia: 305 kcal.Náročnosť

Suroviny na malinové tortičky ( vystačí na 12 porcií ):

Na cesto: 2 bielky, 2 žĺtky, 2 PL cukru, 4 PL polohrubej múky

Na náplň: 1 l smotany na šľahanie, 2 balenia Malinovej smotanovej náplne Dr. Oetker, 250 g čerstvých malín

 Na ozdobenie: 1 balenie Tortového želé červeného Dr. Oetker

Okrem toho potrebujeme: plech na pečenie s vysokým okrajom (20 × 30 cm), cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

 čerstvým ovocím

Postup:

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni bielky dotuha. V inej nádobe vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky s cukrom do hustej peny, potom postupne vmiešame múku a na záver vareškou jemne vmiešame vyšľahané bielky.

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
Doba prípravy: asi 30 minút

Na prípravu náplne pripravíme dve malinové smotanové náplne podľa návodu na obale.

Po upečení necháme korpus vychladnúť.

Tretinu vyšľahanej smotanovej náplne natrieme na korpus a druhú tretinu naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Čerstvé maliny v pravidelných rozstupoch poukladáme na náplň, prikryjeme zvyšnou náplňou a uhladíme. Necháme v chladničke vychladnúť.

Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale. Keď želé začne hustnúť, nalejeme ho rovnomerne na vychladnutý dezert. Necháme opäť v chladničke vychladnúť a stuhnúť.

Podávame nakrájané ostrým nožom na kocky a ozdobíme zvyšnou náplňou z cukrárskeho vrecka.

Hodnotenie múčnika:

Jednoduchý, rýchly a ľahký múčnik so smotanovou náplňou a čerstvým ovocím. Je vhodný na každú príležitosť, keď chceme oslniť ľahkosťou dezertu s čerstvým ovocím.

Nutričné hodnoty:

 
  na porciu / kus na 100 g / ml
Energia  1275 kJ / 305 kcal  1048 kJ / 251 kcal
Tuky  30 g  24 g
Sacharidy  9 g  7,4 g
Bielkoviny  2,9 g  2,4 g

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach