Mandľové strašidielka

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny:

Na cesto: 300 g hladkej múky, 160 g zmäknutého masla alebo margarínu, 100 g práškového cukru, 100 g strúhaných mandlí, 25 g čokoládovo-orieškového krému (typu Nutella), 1 vajce
Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej, 200 ml studeného mlieka, 3 zarovnané PL práškového cukru, 125 g zmäknutého masla
Na ozdobenie: 140 g plnotučného sušeného mlieka, 140 g práškového cukru, 2 KL Mandľovej arómy, 1 bielok, 1 KL vlažnej vody, 1 balenie Tubičiek na zdobenie

Postup:

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, maslo alebo margarín, cukor, mandle, čokoládovo-orieškový krém, vajce a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrojíme 40 koliesok (Ø 5 cm). Zo zvyšku cesta vykrojíme 40 koliesok (Ø 3 cm). Kolieska naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Náplň pripravíme z krémovej náplne s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Náplňou, pomocou cukrárskeho vrecka, zlepíme vždy dve veľké a dve malé sušienky a zakončíme pusinkou z krému na povrchu. Na 1 hodinu uložíme do chladničky. Na ozdobenie si pripravíme falošný marcipán tak, že preosejeme mlieko s práškovým cukrom, pridáme arómu, bielok, vodu a ručne vypracujeme mandľovú hmotu. Ak by sa lepila, pridáme trocha práškového cukru. Hmotu rozvaľkáme na doske vysypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou 2 mm, vykrojíme kolieska (Ø 12 cm) a položíme ich na vežičky zo sušienok podľa obrázku. Pomocou tubičiek na zdobenie vytvoríme strašidielkam oči a ústa.

Tip: Namiesto falošného marcipánu môžeme použiť aj 300 g pravého marcipánu, strašidielka budú ešte lepšie.

Počet kusov: 20
Doba prípravy: asi 45 minút
Elektrická rúra: 180°C          
Teplovzdušná rúra: 160°C         
Plynová rúra: stupeň 3           
Doba pečenia: asi 12 minút

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach