Suroviny na mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom (vystačí na asi 12 porcií):
Na cesto: 1 balíček chladeného krehkého cesta
Na náplň: 4 vajcia, 100 g cukru, 80 g rozpusteného masla, ½ KL soli, 1 KL Extraktu Bourbon Vanilka Madagaskar, 1 KL Arómy mandľovej, 230 g jemne mletých mandlí, 2 hrušky, 2 jablká, 125 g černíc
Na krém: 1 balíček Zlatého klasu Premium, 500 ml mlieka, 1 zarovnaná PL cukru
Okrem toho potrebujeme:koláčovú formu (Ø 31 cm), elektrický ručný šľahač
Postup:
Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy.
Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom, maslom, soľou, extraktom a arómou dohladka. Pridáme mandle a krátko vyšľaháme. Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naukladáme na plátky nakrájané a očistené hrušky a jablká. Do stredu poukladáme černice. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba prípravy: asi 45 minút
Celkový čas prípravy: asi 95 minút
Doba pečenia: asi 50 minút
Koláč necháme vychladnúť.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte teplý podávame s koláčom.
Krátký popis: pre Dr. Oetker pripravili foodblogerky Beautifood