Mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom

Doba prípravy 95 minútEnergia: 326 kcal.Náročnosť

Suroviny na mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom (vystačí na asi 12 porcií):

Na cesto: 1 balíček chladeného krehkého cesta

Na náplň: 4 vajcia, 100 g cukru, 80 g rozpusteného masla, ½ KL soli, 1 KL Extraktu Bourbon Vanilka Madagaskar, 1 KL Arómy mandľovej, 230 g jemne mletých mandlí, 2 hrušky, 2 jablká, 125 g černíc

Na krém: 1 balíček Zlatého klasu Premium, 500 ml mlieka, 1 zarovnaná PL cukru

Okrem toho potrebujeme:koláčovú formu (Ø 31 cm), elektrický ručný šľahač

Mandľovo-ovocný koláč
Mandľovo-ovocný koláč s vanilkovým krémom

Postup:

Cesto nanesieme na dno a okraje vymastenej a múkou vysypanej formy.

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia s cukrom, maslom, soľou, extraktom a arómou dohladka. Pridáme mandle a krátko vyšľaháme. Náplň nanesieme na cesto a rovnomerne rozotrieme. Na povrch naukladáme na plátky nakrájané a očistené hrušky a jablká. Do stredu poukladáme černice. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba prípravy: asi 45 minút

Celkový čas prípravy: asi 95 minút

Doba pečenia: asi 50 minút

Koláč necháme vychladnúť.

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ešte teplý podávame s koláčom.

Krátký popis: pre Dr. Oetker pripravili foodblogerky Beautifood

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach