Suroviny na marcipánové srdiečka:
Na srdiečka: 150 g marcipánu, 75 g preosiateho práškového cukru, 75 g jemne mletých pistácií, 1 PL čerešňovej pálenky
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker, zdobenie Perličky strieborné
Ešte potrebujeme: vykrajovaciu formičku v tvare srdiečka (Ø 3 – 4 cm), papier na pečenie
Postup:
Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na pracovnej ploche vysypanej malým množstvom práškového cukru na plát s hrúbkou cca 1 cm a pomocou formičky povykrajujeme srdiečka, formičku zakaždým ponoríme do práškového cukru. Marcipánové srdiečka opatrne vytlačíme z formičky a prípadne odstránime zvyšky marcipánu z okraja formičky. Zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu a nalejeme do misky. Marcipánové srdiečka pomocou dvoch vidličiek ponoríme do polevy. Na spodnej strane otrieme polevu o okraj misky. Srdiečka položíme na papier na pečenie, ozdobíme zdobením a polevu necháme zatuhnúť, eventuálne jednotlivé kúsky občas posunieme, aby nevznikla hrubá vrstva polevy na spodnej strane. Srdiečka až do podávania uchovávame v chlade.
Počet kusov: asi 25 kusov
Doba prípravy: asi 50 minút